Het langer thuis kompas

De vergrijzing neemt de komende jaren sterk toe, en daarmee ook de druk op de zorg. Daarbij is aanbod in ondersteuningsmogelijkheden enorm. De website het Langer Thuis Kompas is een initiatief van 7 Verpleeg-en Verzorgingshuizen, Thuiszorgorganisaties in Groot Eindhoven en softwarebedrijf Thuisleefgroep. De website biedt inzicht en overzicht in het ondersteuningsaanbod van diensten en hulpmiddelen voor mantelzorgers, zorgprofessionals en burgers. Met als doel dat ouderen op een veilige en verantwoorde manier thuis kunnen blijven wonen.
Hieronder leest u een omschrijving van handige functionaliteiten op de website van het Langer Thuis Kompas:

Kompas
Het Kompas inventariseert de situatie, behoefte en hulpvraag door het beantwoorden van een aantal vragen. Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een persoonlijk advies over de ondersteuningsmogelijkheden die passen bij uw hulpvraag. Het ondersteuningsaanbod kan zijn op het gebied zijn van: wonen, zorg, welzijn, digitale en technologische ondersteuning, service ,comfort en mobiliteit.

Zelfredzaamheidsthema’s
De Zelfredzaamheidsthema’s zijn een onderverdeling van hulpmiddelen die het zelfstandig en veilig thuis wonen van ouderen makkelijker maken. Denk aan: het druppelen van de ogen, uiterlijke verzorging en mobiliseren. De in totaal zeven thema’s maken het makkelijker om passende hulpmiddelen bij de zorgvraag te kiezen. Na het maken van een keuze zijn de hulpmiddelen direct online te bestellen.

Onze verhalen en het laatste nieuws lezen?
Op de blog-pagina van de website staan verhalen uit de praktijk en vindt u het laatste nieuws over het Langer Thuis Kompas. Neem eens een kijkje op langerthuiskompas.nl/blog

Voor meer informatie kunt u ook DIT Youtube filmpje bekijken.