Dit is een initiatief in Hapert en de klusgroep bestaat uit dorpsgenoten die voor anderen belangeloos eenvoudige klusjes willen verrichten.

Waarom een klussendienst?
Zelfstandig blijven wonen is belangrijk en tegenwoordig wil men dat zo lang mogelijk blijven behouden.
Af en toe zou er dan iemand moeten zijn, die een karweitje in en om het huis voor u opknapt. Omdat u er fysiek niet toe in staat bent, niet de goede apparatuur heeft, of niemand in de nabije omgeving die dit kan doen. Of u bent er fysiek niet toe in staat. Het inschakelen van een professioneel bedrijf brengt soms hoge kosten met zich mee, en ze hebben vaak geen tijd voor dit soort kleine klusjes.

Voor wie is het?
Voor alle ouderen, lichamelijk beperkten en/of chronisch zieken die niet in staat zijn om kleine klusjes in en rond het huis te doen.
Als u een kleine klus heeft proberen wij de oplossing te bieden, maar we kunnen niet garanderen dat we voor alle klusjes de oplossing hebben

Handig om te weten: 
* Het klusteam bestaat uit deskundige vrijwilligers.
* De klus mag niet langer als 2 uur duren.
* Als de klus erg arbeidsintensief is of vraagt om specifiek vakmanschap, wordt u door verwezen naar een professioneel bedrijf in Hapert.

Enkele voorbeelden:
* Wastafel ontstoppen
* Kraanleertje vervangen
* Vastzetten toiletbril
* Lampen vervangen
* Schilderijen/gordijnen ophangen
* Tochtstrips aanbrengen
* Sloten vervangen/repareren
* Plinten vastzetten
* Rollator van vet voorzien en afstellen
* Deur die piept of klemt
* Enz. 

Staat uw klusje er niet bij. Vraag dan aan de coördinator of de klus door de klussendienst uit te voeren is.

Kosten:
De klussendienst vraagt 2,50 per eerste half uur en voor ieder half uur dat de klus langer duurt, wordt er per half uur 2 euro in rekening gebracht, met een maximum van 2 uur.

Wie benaderen?
Bel de beheerder van de kloostertuin en vertel de klus die u hebt en hier zal iemand van de klussendienst voor benaderd worden.

De coördinator van de klusgroep is Jan Foolen.